Stok Bildirimi Hakkında

Bilindiği üzere Ürün Takip Sistemi (ÜTS) üzerinde ürün hareket bildirimlerinin (alma/verme, kullanım ve stok bildirimi gibi) gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Tıbbi cihazlar için 31 Ekim 2019 tarihi itibariyle tekil hareketliliği başlamamış ürünler sağlık hizmet sunumunda kullanılamayacaktır. Ayrıca tekil takip iş süreçlerinin sağlıklı işleyebilmesi adına ÜTS’de kaydı bulunmayan sağlık hizmet sunucularının (hastane, muayenehane, diyaliz merkezi, tıp merkezi vs.) Tıbbi Cihaz Kurumu’na ve ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte, tıbbi cihaz satışı ve dağıtımı yapan diğer kuruluşların (tıbbi cihaz satış merkezi, optisyenlik müessesesi, işitme merkezi, ısmarlama protez-ortez merkezi, diş protez laboratuvarı, eczane, ecza deposu vs.) ÜTS’de firma kayıtlarının bulunması gerekmekte olup firmalar tarafından ürün satışı/dağıtımı yaptıkları muhataplarının kayıtlarının olup olmadığının kontrol edilmesi ve kaydı bulunmayan firmalara tıbbi cihaz satış ve dağıtımı yapılmaması gerekmektedir.

31 Ekim 2019 tarihi itibariyle tekil takip başlayacaktır.

Üretim Bildirimi: Üretici, ürettiği tekil ürünlerin her biri için bir bu bildirimi yapar.

İthalat Bildirimi: İthalatçı, ithal ettiği tekil ürünler için bu bildirimi yapar.

Stok Bildirimi: Bayilik yapan firma, bayiliğini yaptığı ürünler için bu bildirimi yapar.

Alma Bildirimi: Kurum/firma kendisine verilen tekil ürünleri kabul etmek için bu bildirimi yapar. Bu bildirimle beraber tekil ürünün sahipliği alıcıtarafa geçmiş olur.

Verme Bildirimi: Kurum/firma kullanıcısısahip olduğu tekil ürünlerini başka bir kurum/firmaya verdiğinde bu bildirimi yapar. Satış, hibe, iade vb. yöntemler için de bu bildirim yapılır.

31 Ekim 2019 tarihi itibariyle Stok Bildirimi kapatılacak olup bayilik yapan firmaların bu tarihten önce bayilik yaptıkları ürünlerin stok bildirimlerini ÜTS üzerinden yapmaları gerekmektedir.

Stok Bildirimi için aşağıdaki aşamalar izlenmelidir:

  • Ürün Hareketleri –> Stok Bildirimi –> Üretici/İthalatçı kurum seçiniz kısmından bayilik aldığınız firmayı seçiniz
  • Ürün numarası kısmına bayilik yaptığınız ürünün barkodunu yazınız.
  • Ürüne tıklayıp, sağ üst köşede bulunan “stok bildir” butonuna basınız.
  • Gerekli bilgileri (Lot/Batch Numarası, Adet, Seri/Sıra Numarası, Üretim Tarihi, Son Kullanma Tarihi) girdikten sonra “Stok Bildir” butonuna basarak stok bildirimini tamamlayınız.
Stok Bildirimi seçeneğinin Ürün Takip Sistemindeki (ÜTS) yeri
Stok Bildirimi seçeneğinin Ürün Takip Sistemindeki (ÜTS) yeri